Καλώς ωρίσατε, Benvenuto, Welcome, Willkommen, Welkom Bienvenue, Bienvenido, Bem vindo, Добро, Hoşgeldiniz

Προσφατες δημοσιευσεις :

Εκκλησιαστικό Σχολείο Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης 18-6-2013



Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης», Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, την Τρίτη 18 Ιουνίου παρέστη, συνοδευόμενος από την Διευθύντρια της Εστίας, Καθηγήτρια  κα Καλή Αλυσανδράτου, στην τελετή λήξης των μαθημάτων του Σχολικού έτους 2012-2013 του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως,   προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και της Διευθύντριας του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου κας Αικατ. Γαλώνη.
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος γονέων και οικείων των μαθητών, ο Πρωτοσύγκελλος και Κληρικοί της Ι. Μ. Νεαπόλεως, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, ο Αντιδήμαρχος Ξηροκρήνης και πολλοί Εκπαιδευτικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εκκλησιαστική αυτή Εκπαιδευτική Μονάδα έχει αναπτυχθεί και έχει καταστεί περίζηλη, χάρη στις προσπάθειες του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα, ο οποίος αξιοποίησε ένα εγκαταλελειμμένο εκπαιδευτήριο σε πρότυπο Σχολείο, εξοπλισμένο με Εργαστήρια Αγιογραφίας, Χημείας και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, οι μαθητές του οποίου έχουν διακριθεί και βραβευθεί σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, όπως στον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης της Ομάδας Φίλων Ελληνικού Πολιτισμού Στουτγάρδης, στην 6η Biennale Παιδικής Ζωγραφικής, με θέμα «Παγκόσμια Κληρονομιά, ο πολιτισμός και η παράδοση των λαών», στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας ACSTAC, πιστοποιημένο από το Cern, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τη δημιουργία καλύτερου blog, με θέμα «Παγκόσμιο Έτος συνεργασίας για το νερό 2013», στο 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής της Σλοβενίας, με θέμα «Εθνικές Ενδυμασίες και παραδοσιακοί χοροί του λαού μου», κλπ., ενώ από έτος δραστηριοποιείται δημιουργικά και με πολλή αγάπη προς τα παιδιά φιλοπρόοδος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.   


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας ευχαρίστησε και συνεχάρη για την καθόλου δραστηριότητά τους, τη Διευθύντρια, τους Εκπαιδευτικούς και μαθητές του Σχολείου, που συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας (1993-2013), από την ίδρυσή του, που οφείλεται στο ενδιαφέρον για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση του Μακαριστού Μητροπολίτου Διονυσίου, και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Αντιδήμαρχο για την αρωγή του στην παραχώρηση του κτηρίου, αλλά και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, την Ιερά Σύνοδο και το Υπουργείο Παιδείας για τη στήριξη του Εκκλησιαστικού αυτού Εκπαιδευτηρίου, επισημαίνων ότι πολλοί γονείς σπεύδουν να εγγράψουν τα παιδιά τους σ’  αυτό, εκτιμώντας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο κ. Βαρνάβα για το ενδιαφέρον και την αγάπη του για το Σχολείο και συνεχάρη ιδιαιτέρως την Διευθύντρια κα Αικατ. Γαλώνη, στον αγώνα και τους μόχθους της οποίας, όπως τόνισε, οφείλεται η αλματώδης πρόοδος του Λυκείου.
Τέλος, επαναβεβαίωσε τη στήριξη προς την Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία του Εκκλησιαστικού Λυκείου και γενικά προς όλες τις ανά την Ελλάδα λειτουργούσες Περιφερειακές Εκκλησιαστικές Εστίες, εκ μέρους της «ΕΣΤΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ», η οποία με τη σειρά της στηρίζεται τόσο στην Ιερά Σύνοδο και τις Οικονομικές Της Υπηρεσίες, όσο και στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, υπογραμμίζοντας ότι στο πρόσωπο του Υπουργού κ. Αρβανιτόπουλου και του Γεν. Γραμματέα κ. Καλατζή η «Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης» έχει βρει πρόθυμους στο έργο και την αποστολή της συναρωγούς.  
Η συγκινητική αυτή εκδήλωση, που έκλεισε με παράθεση κεράσματος προς τους παρισταμένους, κατέδειξε τη  σημασία του να είναι και να υπάρχουν Εκκλησιαστικά Σχολεία, αρκεί να τα στελεχώνουν οι κατάλληλοι άνθρωποι.