Καλώς ωρίσατε, Benvenuto, Welcome, Willkommen, Welkom Bienvenue, Bienvenido, Bem vindo, Добро, Hoşgeldiniz

Προσφατες δημοσιευσεις :

Συναυλία της Χορωδίας των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης

1η  ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ 50-ΜΕΛΟΥΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ἡ ὁδός, ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή



Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', υπό την ιδιότητά του, ως Προέδρου της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια Καθηγήτρια κα Καλή Αλυσανδράτου, παρέστη την Κυριακή 10 Απριλίου στην πρώτη Συναυλία της Χορωδίας των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, που παρουσιάστηκε στην Αίθουσα του  Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", με τον γενικό τίτλο "Ή Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή" η οποία διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, με τον συντονισμό του Διευθυντή της π. Σταύρου Μπόζου.
Παρέστησαν ο  Αξιότιμος  Υπουργός Παιδείας κ. Νικ. Φίλης, ο Γεν. Γραμ. Θρησκευμάτων κ.  Γεωρ. Καλαντζής, η ηγεσία της Κοπτικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, Διευθυντές και Καθηγητές των Εκκλησιαστικών Σχολείων και πλήθος κόσμου, που αποθέωσε τους Ιεροσπουδαστές και τις μαθήτριες των Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι απέδωσαν θαυμάσια εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια, υπό τη Διεύθυνση του Χοράρχη κ. Γεωργίου Ζήσιμου, Καθηγητή Μουσικής της Ριζαρείου Σχολής. 
Την εκτέλεση των παραδοσιακών τραγουδιών από την 50μελή Χορωδία συνόδευσαν στα μουσικά όργανα μαθητές και Καθηγητές των Εκκλησιαστικών Σχολείων : βιολί ο Ηλίας Φοτακίεβ (Εκκλ. Σχ. Ξάνθης), λύρα ο Νίκος Ψαλλιδάκης (Εκκλ. Σχ. Πάτμου), σαντούρι η Ανδριανή Γεωργούλη (Εκκλ. Σχ. Ριζαρείου), κλαρίνο ο Καθηγητής Μουσικής του  Εκκλ. Σχ. Βελλάς κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, λαούτο ο Καθηγητής Μουσικής του Εκκλ. Σχ. Ξάνθης κ. Ιωάννης Κατσούλης, κιθάρα ο Στέφανος Γιεβτβιτς (Εκκλ. Σχ. Ξάνθης) και κρουστά ο Βασίλης Κανέλης (Εκκλ. Σχ. Ξάνθης).

το video της εκδήλωσης

Στην προσλαλιά του, ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης υπογράμμισε ότι "όπως απόψε ακούσαμε να συνυπάρχουν και να συνδιαλέγονται ο εκκλησιαστικός ήχος,  η παραδοσιακή μουσική και το κοσμικό μέλος, έτσι πρέπει να συνυπάρχουν και οι άνθρωποι, χωρίς αποκλεισμούς και απολυτότητες". 
Αφού δε έκανε αναφορά στην ιστορική συνάντηση των τριών μεγάλων θρησκευτικών Ηγετών στη  Λέσβο, το ερχόμενο Σάββατο, με στόχο να δοθεί ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο για τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο, με τους πρόσφυγες,  τόνισε ότι η Πολιτεία βρίσκεται σε γόνιμο διάλογο με την Εκκλησία για τα θέματα της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και κατέληξε λέγων ότι η αποψινή Εκδήλωση δίνει ένα μήνυμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Υπουργό Παιδείας, τον Γεν. Γραμ. Θρησκευμάτων, τους Διευθυντές των Εκκλησιαστικών Σχολείων, καθώς και τους μαθητές για τη θαυμάσια αυτή Εκδήλωση.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι από 16 έως 19 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν στην Ξάνθη οι πρώτοι αθλητικοί αγώνες των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (αγώνες Ποδοσφαίρου, αγώνες μπάσκετ, αγώνας Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος 3km κοριτσιών και αγώνας Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος 4km αγοριών), οι οποίοι διοργανώνονται και αυτοί από την Διεύθυνση Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, με τον συντονισμό του Διευθυντή της π. Σταύρου Μπόζου.