Καλώς ωρίσατε, Benvenuto, Welcome, Willkommen, Welkom Bienvenue, Bienvenido, Bem vindo, Добро, Hoşgeldiniz

Προσφατες δημοσιευσεις :

Πρώτοι Αθλητικοί Αγώνες των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν  στην πόλη της Ξάνθης οι 1οι  Αθλητικοί Αγώνες Εκκλησιαστικών Σχολείων (Γυμνασίων & Λυκείων), κατά το τριήμερο 17-19 Απριλίου, με την συμμετοχή 90 περίπου μαθητών και μαθητριών που έλαβαν μέρος σε αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ αλλά και στο αγώνισμα του Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος 3km κοριτσιών και στο αγώνισμα του Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος 4km αγοριών, οι οποίοι διοργανώνονται από την Διεύθυνση Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, με τον συντονισμό του Διευθυντή της π. Σταύρου Μπόζου.
Η «αυλαία» των εκδηλώσεων έπεσε το πρωί της Τρίτης 19 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Ξάνθης, οπού πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των νικητών.
Στην τελετή λήξης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο Διευθυντής της Δ/νσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας π. Σταύρος Μπόζου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Παπαθανασίου Γεώργιος, ο διευθυντής του Εκκλησιαστικού σχολείου Ξάνθης πρωτ. Στέφανος Τρασανίδης, ενώ τις τοπικές αρχές εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Ζαγναφέρης Κων/νος και ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης και υπεύθυνος σε θέματα Αθλητισμού κ. Λομβαρδέας Μιχάλης.
Στην εκδήλωση –τελετή λήξης, που πραγματοποιήθηκε  στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Ξάνθης, ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Σχολείου Ξάνθης π. Στέφανος Τρασανίδης μίλησε για την επιτυχία που είχαν οι αγώνες αλλά και την σημασία που είχαν για την πόλη της Ξάνθης καθώς αυτή επιλέχτηκε σαν πρώτη διοργανώτρια πόλη των Αθλητικών εκδηλώσεων. Στην συνέχεια η  χορωδία του Εκκλησιαστικού σχολείου της Ξάνθης τραγούδησε γνωστά τραγούδια του μεγάλου Ξανθιώτη συνθέτη Μάνου Χατζηδάκη, καθώς την τρέχουσα εβδομάδα στην πόλη της Ξάνθης πραγματοποιείται το Μουσικό Φεστιβάλ «Ξάνθη Πόλις Ονείρων» με συμμετοχή πολλών Μουσικών Γυμνασίων & Λυκείων από όλη την χώρα, Φεστιβάλ αφιερωμένο στον μεγάλο  μουσικοσυνθέτη. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Διευθυντή της Δ/νσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας πάτερ Σταύρο Μπόζο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Ζαγναφέρη αλλά και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Ξάνθης κ. Λομβαρδέα. 
  Την πρώτη θέση στο ποδόσφαιρο κατέλαβε η Ριζάρειος Σχολή με τους αθλητές της να παραλαμβάνουν τα μετάλλια και το κύπελλο από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, ενώ  την δεύτερη θέση κατέλαβε το Εκκλησιαστικό Σχολείο της  Φλώρινας με τους μαθητές του να παραλαμβάνουν τα μετάλλια τους από τα χέρια του Διευθυντή της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας π. Σταύρου  Μπόζου. Την τρίτη θέση κατέλαβε το Εκκλησιαστικό Σχολείο της Ξάνθης με τους αθλητές του να παραλαμβάνουν τα μετάλλια τους από τα χέρια του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Ζαγναφέρη Κων/νου. Οι απονομές συνεχίστηκαν με τα μετάλλια για το άθλημα της καλαθοσφαίρησης (μπάσκετ), οπού και εκεί πρώτευσε η Ριζάρειος Σχολή με τους μαθητές της να παραλαμβάνουν τα μετάλλια τους και το κύπελλο από τα χέρια του Αντιδημάρχου Ξάνθης και υπευθύνου για  θέματα Αθλητισμού κ. Λομβαρδέα Μιχάλη, ενώ την δεύτερη θέση κατέλαβε το Εκκλησιαστικό Σχολείο της Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης με την απονομή να κάνει ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Παπαθανασίου Γεώργιος. Την τρίτη θέση κατέλαβε το Εκκλησιαστικό Σχολείο Ξάνθης με την απονομή να κάνει ο Κ. Καζάκης μέλος  της Σχολικής Εφορίας του Εκκλησιαστικού Σχολείου Ξάνθης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ατομικές απονομές για το αγώνισμα του Ανώμαλου Δρόμου, οπού στα κορίτσια την πρώτη θέση κατέλαβε η Μαρία Τριανταφυλίδου, μαθήτρια του Εκκλησιαστικού Σχολείου της  Ξάνθης, με χρόνο 11:49:09, την δεύτερη θέση κατέλαβε η Γαβριέλλα Χατζηαποστόλου της Ριζαρείου Σχολής με χρόνο 11:49:53, και την τρίτη θέση κατέλαβε η Ειρήνη Πανταζάκου επίσης της Ριζαρείου Σχολής με χρόνο 13:13:04. Στα αγόρια την πρώτη θέση κατέλαβε ο Θεοτοκάτος Βασίλης της Ριζαρείου Σχολής με χρόνο 11:42:74, την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Τσάκαλος Αλέξανδρος του Εκκλησιαστικού Σχολείου της Φλώρινας με χρόνο 11:43:11 και τρίτος ο Τσομπανίδης Χρήστος από το Εκκλησιαστικό Σχολείο της Ξάνθης με χρόνο 12:02:18.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης όλοι οι μαθητές των Εκκλησιαστικών Σχολείων που μετείχαν στους αγώνες μαζί με τους προσκεκλημένους φωτογραφήθηκαν στο σκαλιά του Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας, με όλους να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την 2η συνάντηση των Εκκλησιαστικών Σχολείων.

                                                                      






















  









Χάρης Αντικουλάνης
Διαχειριστής Π.Ε.Ε. Ξάνθης

Γυμναστής