Καλώς ωρίσατε, Benvenuto, Welcome, Willkommen, Welkom Bienvenue, Bienvenido, Bem vindo, Добро, Hoşgeldiniz

Προσφατες δημοσιευσεις :

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ



Το Σάββατο 26-11-2016, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , υπό την ιδιότητά του, του Προέδρου της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, συνοδευόμενος και από τη Διευθύντρια, Καθηγήτρια κα Καλή Αλυσανδράτου, μετέβη στη Λαμία, γενόμενος δεκτός με εγκάρδιες εκδηλώσεις αγάπης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο, και συνευχήθη μαζί του στον εορτάζοντα Ι. Ναό του Αγίου Στυλιανού, στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος υπεδέχθη τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' με λόγους αδελφικής αγάπης, υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον του, ως Προέδρου της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, για τα θέματα των κατά Μητροπόλεις Εστιών, και γενικότερα για τα θέματα Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ανεφέρθη εις την ομιλία του, στη ζωή του Οσίου Στυλιανού, προστάτου των παίδων, τονίζοντας ότι ο Όσιος σήμερα μας προσκαλεί στην αναζήτηση της εντός ημών παιδικής αθωότητος, απαραίτητη προϋπόθεση για να βιώσουμε στη ζωή μας τη δόξα της ερχόμενης Βασιλείας, και ευχήθηκε στο Σχολάρχη, τους Καθηγητές και του Ιεροσπουδαστές.
Ακολούθως, παρετέθη παραδοσιακή δοχή, κατά την οποία οι ιεροσπουδαστές έψαλαν ύμνους προς τον Άγιο Στυλιανό και τραγούδι καλωσορίσματος στη Σχολή.

Εν συνεχεία, φιλοξενηθέντες φιλοφρόνως και φιλαδέλφως, μετά του αφιχθέντος για τη σημερινή Ημερίδα που διοργάνωνε η Διεύθυνση Θρησκευτικής Εκπαιδεύσεως της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: « Η Ιστορία και Αρχειονομία της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως», Πανιερ. Μητροπολίτη Διαυλείας κ. Αλεξίου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου επέστρεψαν στην Αθήνα.