Καλώς ωρίσατε, Benvenuto, Welcome, Willkommen, Welkom Bienvenue, Bienvenido, Bem vindo, Добро, Hoşgeldiniz

Προσφατες δημοσιευσεις :

H σίτιση σε Α.Ε.Α. Αθηνών και Θεσσαλονίκης

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Σεβ. Προέδρου της Ε.Ε.Ε.  Μητρ. Σύρου κ. Δωροθέου με τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης κ. Παυσανία Παπαγεωργίου και τον Πρόεδρο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κ. Θεόδωρο Μπλίκα, έχοντας την σύμφωνη γνώμη του Σεβ. Μητρ. Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου Προέδρου της Περιφερειακής Εκκλησιαστικής Εστίας της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης, του Σεβ. Μητρ. Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, Προέδρου της Περιφερειακής Εκκλησιαστικής Εστίας της Ι. Μ. Κηφισίας, και του Σεβ. Μητρ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, Προέδρου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, με τους οποίους συναντήθηκε και ο κ. Μπλίκας κατά την επίσκεψή του στο Συνοδικό Μέγαρο στις 23-11-2016, ολοκληρώθηκαν οι συμφωνίες για την σίτιση Φοιτητών των ανωτέρω Σχολών.

     Πλέον το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. καλύπτει :
1. την σίτιση των 25 οικοτρόφων φοιτητών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, που εδρεύει στην Κηφισιά, για το χρονικό διάστημα από 17.10.2016 έως 30.6.2017, έναντι ποσού εκ μέρους της Ε.Ε.Ε. 15.000 € καταβάλλοντας εκ του προϋπολογισμού του το υπόλοιπο του απαιτούμενου κονδυλίου δηλ. ποσό 40.000 € και
2.  την σίτιση ΜΟΝΟ για γεύμα (μεσημεριανό), 70 φοιτητών της  Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, για το χρονικό διάστημα από 1.12.2016 έως 30.6.2017, και ΜΟΝΟΝ από Δευτέρα έως Παρασκευή (πέντε ημέρες την εβδομάδα) έναντι ποσού 25.000 €.

Τόσο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’, όσο και ο Σεβ. Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.  Μητρ. Σύρου κ. Δωρόθεος, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον Πρόεδρο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κ. Θεόδωρο Μπλίκα για την θετική αυτή εξέλιξη, στην συνάντησή τους κατά την διάρκεια των εργασιών της Ιεραρχίας στις 23-11-2016, τονίζοντάς του ότι λόγω της μειωμένης κρατικής επιχορήγησης η Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης θα αδυνατούσε να παρείχε έστω και την στοιχειώδη αυτή σίτιση.