Καλώς ωρίσατε, Benvenuto, Welcome, Willkommen, Welkom Bienvenue, Bienvenido, Bem vindo, Добро, Hoşgeldiniz

Προσφατες δημοσιευσεις :

Η κοπή της βασιλόπιτας στην Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία της Ι.Μ. Πατρών

img 8440
   
   Ο    Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της "Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης", συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια της Εστίας, Καθηγήτρια κα Καλή Αλυσανδράτου, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκαν την Περιφερειακή Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, στην οποία έγιναν δεκτοί με εγκαρδιότητα από το Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών κ. Δημήτριο Κόττορο τους Καθηγητές, τον Διευθυντή της Εστίας Αρχιμ. Γερβάσιο Παρακεντέ, τους σπουδαστές και τους εργαζομένους σ' αυτήν.
   Οι Σεβασμιώτατοι κ .κ. Δωρόθεος Β΄ και Χρυσόστομος, ο και Πρόεδρος της Περιφερειακής Εκκλησιαστικής Εστίας Πατρών, ευλόγησαν την Αγιοβασιλειόπιττα, ευχήθηκαν για το νέο έτος και συνομίλησαν με τους μαθητές και μετέφεραν τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄. 

Εν συνεχεία ακολούθησε τράπεζα στην οποία συμμετείχαν οι αρχιερείς, οι εκπρόσωποι των αρχών, ο Περιφερειακός διευθυντής της εκπαίδευσης κ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, η διευθύντρια της  δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως κ. Ευγενία Πιερρή, ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Δημακόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου κ. Ιωάννης Κόττορος και οι Καθηγητές, ο δ/ντης των ΜΜΕ της Ι. Μ. Πατρών π. Χρύσανθος Στελλάτος, ο πρ. Διευθυντής του Σχολείου π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, ο Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Εστίας της Ι. Μ. Πατρών π. Γερβάσιος Παρακεντές και όλοι οι μαθητές.

Κατά την διάρκεια του γεύματος ο ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών, προσεφώνησε τον Σεβ.  Μητροπολίτη Σύρου και όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και ευχαρίστησε για προσγενομένη τιμή της συμμετοχής τους στην εορταστική εκδήλωση. Εν συνεχεία ο Σεβ. Σύρου, αντιφώνησε  με πολλή αγάπη και χαρά και ευχήθηκε τα δέοντα προς όλους και κυρίως στους μαθητάς του Εκκλησιαστικού Λυκείου. Αναφέρθηκαν, επίσης, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και τις συντονισμένες προσπάθειες, που γίνονται για την αντιμετώπισή τους και την βελτίωση της λειτουργίας της.
 Τέλος, μίλησε με λόγια θερμά ο Δ/ντης του Εκκλησιαστικού Λυκείου κ. Ιωάννης Κόττορος. 
Η εορταστική εκδήλωση έκλεισε με ύμνους, παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα  από την χορωδία των μαθητών  του σχολείου.
Εν συνέχεια έγινε ξενάγηση στους χώρους του Εκκλησιαστικού Λυκείου και της Εκκλησιαστικής Εστίας. 
   Σημειωτέον ότι τους Σεβασμιωτάτους συνόδευαν και αντιπρόσωποι του Ιδρύματος Νιάρχου, οι οποίοι μετέβησαν εκεί, προκειμένου να αξιολογήσουν την Περιφερειακή Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και να ανταποκριθεί τό Ίδρυμα σε σχετικό αίτημα ενισχύσεώς της.

img 8429


img 8458





img 8491




img 8500

img 8503