Καλώς ωρίσατε, Benvenuto, Welcome, Willkommen, Welkom Bienvenue, Bienvenido, Bem vindo, Добро, Hoşgeldiniz

Προσφατες δημοσιευσεις :

Απεβίωσε το Μέλος του Δ.Σ. Καθ. Σπυρίδων ΚοντογιάννηςΑπεβίωσε την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 αιφνιδίως ο ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπυρίδων Κοντογιάννης, στο Κελί της Αγίας Παρασκευής στην Καλαμπάκα, όπου είχε μεταβεί για τις εόρτιες ημέρες των Θεοφανείων.
 Ο εκλιπών είχε ειδικευθεί στην Εκκλησιαστική Ιστορία και το Κανονικό Δίκαιο, ήταν Διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μέλος της Συνοδικής Επιτροπής περί Μοναχισμού, και Μέλος του Δ. Σ. της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, ενώ έχαιρε της αγάπης και της εκτίμησης τόσο του Θεολογικού Κόσμου, όσο και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, των Ιερών Μονών των Μετεώρων και των Πατριαρχείων Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας. Τους ιερούς αυτούς θεσμούς υπηρετούσε με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια.
Ο αείμνηστος Σπυρίδων Κοντογιάννης ήταν άνθρωπος του καθήκοντος και της προσηλώσεως στην ακεραιότητα της πίστεως και τη μαρτυρία της Ορθόδοξης Θεολογίας μέσα στον σύγχρονο κόσμο. 
Αγαπούσε ιδιαιτέρως και τιμούσε τον Μοναχισμό, γι’ αυτό και είχε συνδεθεί στενά με τον Μετεωρίτικο Μοναχισμό στην Καλαμπάκα καθώς και με την Ι. Μ. Παντοκράτορος-Ταώ (Νταού) Πεντέλης.

Ένας εργάτης του Πνεύματος έφυγε...

Καλό Παράδεισο κ. Καθηγητά.